Allereerst geef een korte introductie van je band (biografie/disco)
Hey Koen, wij zijn dus Collision en we zijn afkomstig uit Noord Limburg. Collision is dus een grindcore band en we zijn bezig vanaf eind 2000 en is ontstaan na het uit elkaar vallen van een aantal bands van ons. We waren gewoon op zoek naar iets nieuws, maar wel met een ‘in your face’ benadering. Onze deuntjes moeten dus flink beuken haha!

We hebben in 2001 gelijk een demo-tje opgenomen in een low budget studio. Deze demo gebruikte we voornamelijk om optredens mee te krijgen enzo. Na deze demo hebben we uiteraard een aantal nieuwe nummers geschreven en die samen met de demo en een stapel covers opgenomen bij Erwin Hermsen (Insult, Mangled, Inhume) in Toneshed Studio te Horst. Deze nummers zijn uitgekomen als album bij Bizarre Leprous Productions onder de titel ‘Romantic Display Of Love’. Momenteel zijn we hard bezig met nieuwe nummers schrijven voor ons volgende album. Deze zal uitkomen op het Franse grindcore label Bones Brigade Records (Agathocles, Inhume, F.U.B.A.R., Total Fucking Destruction) in de winter.

Hoe omschrijf je de stijl van je band?
We spelen een brute mix tussen Thrash metal, Grindcore en Hardcore. We werken met 2 zangers om het geheel wat meer power en afwisseling mee te geven.
We zijn beinvloed door moderne grindcore en death metal bands (Gorerotted, Nasum, Misery Index), door de oude garde (Nuclear Assault, Anthrax), een stapel hardcore bands (Bad Brains, D.R.I.), een stapel hardcore (D.R.I.) enz enz. Ook invloeden die niet afkomstig zijn uit de extreme metal hoek kunnen zijn plekje vinden binnen ons geluid.

Hebben jullie veel optredens, zo ja waar en hoe reageert het publiek op jullie muziek?
We spelen regelmatig, vanwege het voor grindcore begrippen ‘toegankelijk’ geluid. Dit zorgt ervoor dat we niet enkel alleen maar op grindcore festivals staan. Op zich wel fijn, zo speel je meer en voor een diverser publiek. De reacties zijn over het algemeen wel goed. Soms heb ik wel de indruk dat mensen meer goregrind willen ofzo?! Naja, we doen gewoon ons ding!! Meestal is een optreden wel een feestje. Momenteel doen we wel even rustig aan omdat we bezig zijn met een stapel nieuwe nummers schrijven.

Wat vinden jullie van de Nederlandse muziekscene?
Te gek!! Er zijn genoeg nieuwe bandjes in opkomst. Zeker hier in Limburg. We kunnen, als we willen, elk weekend een band bezoeken, vrijdag en zaterdag. Dus dat zit wel snor.

Zijn jullie naast Collision nog actief in andere bands?
Ja, ikzelf speel in een band genaamd Charlie*Adler, we spelen een mix tussen metalcore, death metal en math core. Denk aan Burnt By The Sun, Converge enz. Onze bassist komt van Hot ’N Steamy Monkey Love af en is verder actief in Mangled, Bjorn en Luc spelen nog in de Thrash metal band Gridlock (a la The Haunted)… en Luc is langs deze 2 bands ook nog actief in Lock & Load (Rock covers), Pigtail (Rock Classics) en Gerrit en de Kroegies (carnaval, enkel met carnaval dus). Gelukkig heeft Collision voor de meeste leden prioriteit en met een goede planning kun je een heel eind komen!!

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Luc doet iets met administratie bij een bouwbedrijf in Horst, Bjorn is chauffeur bij DistriQ, Boris is grafisch afwerker, Marcel is op wereldreis (vandaar dat Boris nu bij ons speelt hehe), Job studeert nog in Den Bosch en ikzelf ben DTP-er.

Hoe denk je over de Europese eenwording? (als je hier antwoord op wil geven..)
Naja, ik heb zo mijn tests gedaan en kwam bij een aantal testen uit op tegen en een aantal op voor dus heb ik niet gestemd. Ik kwam er dus niet uit. Ik denk dat er wel een aantal positieve punten aan zitten, maar ik hoop niet dat bepaalde landen hun identiteit verliezen (voor zover we die nog hebben).

Eventuele ander opmerkingen.
Check onze website voor een stapel gratis mp3 en het laatste nieuws!! Hope to see you on the road!!