Hoe ben je begonnen en wat doe je qua muziek?
Ik ben op 8 jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Daarna ben ik ook andere instrumenten gaan spelen. Ik wilde leren drummen dus kocht een drumspel, daarna ben ik op pianoles gegaan en heb ik zangles gehad, evenals djembe. Ik heb ook een basgitaar staan, maar goed ik kon al gitaar spelen dus…
Op het moment ben ik voornamelijk bezig met draaien en sinds kort produceren. Dat is allemaal onder de naam Nekompromat. Ook heb ik sinds kort weer een band. Da’s een lange tijd geleden en daarmee gaan we crust/grind spelen. Die band gaat waarschijnlijk Miskraam heten. Verder ben ik nu ook betrokken bij de Tumult Soundsystem en ga ik feesten geven.

Naast het draaien als DJ, ben je in het verleden actief geweest als gitarist in diverse bands, welke bands zoal en speel je nog steeds gitaar?
Pfoei…een hoop. Ik heb in de band gespeeld die uiteindelijk Bagger zou gaan heten (grunge), daarna in Tuarus (metal), in die tijd deed ik ook een project Paranoid Schizophrenics (noise/grind). Een van de wat serieuzere bands was Goatlord (black metal) deze band was de voorloper van bands als Dimensional Psychosis en Fluisterwoud (deze band doet het erg goed binnen de black metal scene). Na Goatlord heb ik in Paniek! gespeeld samen met jou en heb ik onder de naam Paniek! Records een benefiettape opgenomen. Daar stonden 5 bands op…waarin ik eigenlijk alles zelf deed. De naar mijn mening vetste band waarin ik heb gespeeld was Muff (stonerrock/doom). Daarmee hebben we een jaar gespeeld en heb ik nog steeds zeer goede herinneringen aan! Op het moment heb ik al een jaar of 2 geen gitaar gespeeld, maar daar ga ik nu dus weer mee beginnen. Dat wordt flink blaren kweken dus ;-) Daarbij heb ik door de jaren heen enorm veel projectjes gedaan, onder andere Trip-Hop, Noise, Hardcore…teveel om te gaan noemen.

Heb je tot nu toe al enige releases gedaan?
Buiten de release op Paniek! Records heb ik nog geen releases. Dat is ook de reden dat ik nu in de studio zit. Als DJ alleen red je het niet meer. Je zult wel releases op je naam moeten zien te krijgen wil je echt iets willen bereiken in dansland tegenwoordig. Ik zit nu met een maat van mij in zijn studio en ben daar bezig met een demo (kan zijn naam niet noemen ivm contractuele verplichtingen jegens zijn label). Die ga ik opsturen naar verschillende labels en dan ga ik kijken wat er gebeurt. Ik hoop nergens op, daarvoor zijn er teveel jongens die bezig zijn tegenwoordig, maar tot nu toe verloopt alles beter dan verwacht, dus wie weet. Zou fucking te gek zijn!

Wat zijn je toekomstplannen?
Ten eerste veel draaien en me verder richten op het producen als Nekompromat. Ik ben vastbesloten te proberen serieus ergens te komen met draaien. Daarmee bedoel ik dat ik gewoon zo vaak mogelijk wil draaien op zoveel mogelijk feesten. Muziek is alles voor me en ik wil daar gewoon zo veel mogelijk mee bezig zijn! (stiekem is draaien voor mij gewoon de perfecte smoes om mijn favoriete muziek te luisteren en dat dan ook nog es zo achter elkaar te zetten zoals ik dat vet vind!)
Verder natuurlijk mijn nieuwe bandje (Miskraam), daarmee zie ik wel waar het schip strand. Maar teringherrie maken, daar ben ik altijd wel voor te vinden!
Daarnaast ga ik samen met een goede vriend van me (D’fainher – breakcore DJ) een feest organiseren in De Groene Engel – Oss. We wilden al langer samen een terror/tekno/breakcore feest geven en die kans hebben we nu gekregen van deze mensen, dus wij zijn nu op een missie om de meest gore pleurisherrie die ooit legaal gedraaid is geworden in Oss bij elkaar te krijgen. And we will prevail!!!! Dat valt een beetje samen met mijn toetreding tot de Tumult Soundsystem, dus ook illegale feesten kun je de komende tijd van me verwachten.
Oftewel….house, house, house…of eigenlijk…TERROR, TERROR, TERROR!
Uieindelijk zou ik het liefst een ‘doorstart’ maken met Paniek! Records en ook gaan releasen, maar laat ik eerst eens zelf iets voor elkaar proberen te krijgen voordat ik me op, teveel, andere dingen stort. Wat op zich makkelijk is omdat ik het allemaal leuk vind!

Treed je vaak op?
Op zich draai ik pas 2 jaar en sta ik pas sinds 09-05 voor publiek, maar boekingen beginnen nu te komen en de komende tijd sta ik op veel vette feesten. Je hoort mij dus absoluut niet klagen. Het valt me ook op dat het veel makkelijker lijkt te gaan als met alle bands waarin ik gespeeld heb. Met bandjes had ik misschien 4-5 optredens in een jaar. Dat is niet te vergelijken met draaien!

Hoe is het publiek waarvoor je speelt/draait?
Verschillend. Met bands van Hippies tot Metals. Hetzelfde geld voor het draaien, van illegale tekno feesten waar iedereen rondloopt tot hardcore feesten met alleen terrorheads.
Maakt mij ook niet zoveel uit. Enige waar ik een schijthekel aan heb zijn de ‘nazi-gabbers’ die je op sommige feesten tegenkomt. Daar wil wel expliciet bij zeggen dat dit een verwaarloosbaar aantal is. De media klopt alles enorm op maar ‘dont’t believe evertything you hear and see, unless you hear and see it yourself!’(aldus Vinnie Paul van Pantera ;-)). Maar dit geld eigenlijk hetzelfde voor de ‘scenepolitie’ die je in de grind/punk scene tegenkomt, het zijn er niet veel maar ze zijn wel fucking irritant! Wat betreft Hardcore/Terror…politiek hoort niet op een feest thuis dus flikker op met je gezeik en sowieso moet je als nazi uit mijn buurt blijven want ik krijg jeuk van ze. De stakkers!
Ik vermaak me overal wel, feesten!!! Maakt niet uit waar die zijn. Ik vermaak me net zo goed in een kraakpand als op een megagroot feest met 10.000 doorflippende gasten, als er bier is en de sfeer is ok ben ik los!

Heb je nog optredens staan in de nabije toekomst?
De belangrijkste zijn:
Distorted Hardcore op 24 maart in Schaijk – Hi-Lite. Ik mag daar draaien met een MEGA vette line up met onder andere Hellfish (!!!), Akira, The Outside Agency, Brian Fury, Vizitor e.a. Dit is een feest van een ‘feestkennis’. Ik ben ontzettend blij dat ik daar mag draaien aangezien Hellfish mijn absolute god is. Een enorme eer dus voor mij.
Krank Im Kopf op 14 april in Dinxperlo – Achterhoek Arena. Daar sta ik met onder andere Mangler, KingPin, Angerfist en Headbanger. Da’s ook het feestje van Krank Im Kopf waar ik sinds kort als DJ een contract heb.

Overige opmerkingen...
Open your fucking mind! Er zijn teveel mensen die zich laten leiden door hokjes en vooroordelen. Daardoor missen ze enorm veel vette shit (muziek, feesten, mensen)
Zoals Endymion wijs zegt in een track: Music never seperated people! Not one style is truer dan one another and not one style is better than one another. It’s about music!!!
Verder wil ik jou natuurlijk bedanken voor dit interview en je succes wensen met je band!